Numatic

Siivouskoneet
Numatic

HenryNumatic perustettiin vuonna 1969 Somersetin maakunnassa Crewcernin kaupungissa Lounais‐Englannissa. Ensimmäiset imurimallit valmistettiin öljytynnyreistä ja päivittäin saatavilla olevista tarvikkeista esim. matkalaukun kahvoista, huonekalupyöristä ja pesuvadeista. Kokoonpano pidettiin yksinkertaisena, tähtäimessä tehdä luotettavia työjuhtia ammattikäyttöön. Vuonna 1971 jatkuvasti kasvava tuotanto muutettiin vanhan vesilaitoksen tiloihin. Näissä tiloissa kehitettiin ensimmäinen laitospölynimuri; NV‐2:n, sitä seurasi hyvään maineeseen noussut NV‐250. Kummatkin mallit olivat teräskuorisia ja suurin osa on käytössä vielä tänäkin päivänä. Varaosia on myös mahdollista saada kaikkiin valmistamiimme malleihin.

Vuonna 1973 valmistettiin ensimmäinen lattianhoitokone yhdessä veden sekä pölynimureiden kanssa. Vuoteen 1974 mennessä alati kasvava yritys oli liian suuri vanhoihin tiloihin, joten se muutti ensimmäiseen oikeaan tehtaaseen, Bearmisterin kaupunkiin Dorsetin maakuntaan. Bearmisteristä kaavailtiin Henryn uutta kotia; tuotetta josta Numatic on saavuttanut kansainvälisen suosionsa.

1990‐luvulta lähtien siirryttiin omaan tuotantoon, tähtäimessä valmistaa kehittyneempiä, vahvempia ja kaupallisempia tuotteita. Ymmärrettiin, että tuotantoa täytyi kasvattaa ja tuotannon osaamiseen panostaa pysyäkseen kilpailukykyisenä maailman markkinoilla.

Vuonna 1995 perustettiin tytäryhtiöt Ranskaan Pariisiin ja Etelä‐Afrikkaan Johannesburgiin antamaan täysi tuki kasvaville ulkomaanmarkkinoille näillä alueilla. Saksa lisättiin luetteloon vuonna 2002 ja Alankomaat vuonna 2004.

Avain Numaticin menestykseen on läheinen suhde asiakkaan ja valmistajan välillä maailmanlaajuisesti. Monet liikesuhteet ovat selvinneet läpi yhtiön elinkaaren ja monet ovat mukana jo toisessa ja kolmannessakin sukupolvessa.